Sizin Flörtünüz Hangi Türden?

Uzm.Psikolog Evlilik ve Aile Terapisti Gamze Eser tüm flört edenlere ışık tutacak çok özel açıklamalarda bulundu. 

''Flört dönemi çiftlerin birbirlerini tanımaları için vardır. Üç farklı flört türü olduğunu düşünüyorum;

-Evlenmek amacıyla bir arada olanlar,
-Flörte başlarken bu niyet olmasa da bir süre sonra adını koymak gerekir deyip yüzük takanlar,
-Flörtü evlilikle ilişkilendirmeden yaşayanlar.

Evlilik öncesi dönem ne kadar şeffafsa ilişki o kadar sağlıklı bir temele sahip olur. Büyü bozulmasın, hayaller yıkılmasın diye her şeye tamam diyen gelin ya da damat nikahtan sonra bir canavara dönüşebilir.

Flört dönemi çiftlerin birbirlerini tanımaları için vardır

Üç farklı flört türü olduğunu düşünüyorum;
-Evlenmek amacıyla bir arada olanlar,
-Flörte başlarken bu niyet olmasa da bir süre sonra adını koymak gerekir deyip yüzük takanlar,
-Flörtü evlilikle ilişkilendirmeden yaşayanlar.

Evlenmek amacı aşikarsa birey olduğu gibi davranmak yerine rol yapmayı, gizlemeyi tercih edebilir. Belki kendisi gibi olmaya cesaret edebilse yine kabul görebilir ama bu riske girmez.

Özellikle uzun süren flörtlerde ailelerin ve çevrenin baskısı ile söz, nişan, nikah yolu açılınca davranış ve tutumlarda ciddi bir değişim olmazsa sağlıklı bir evlilik mümkün görülebilir. Bu tür durumlarda iki taraf da birbirini iyi tanıdığı için başka biriymiş gibi davranma şansları pek olmaz.

Evlilik öncesinde uyulması gereken prosedür niyetlerinin ciddiyetini sorgulayan birer sınavdır aslında.

Evlilik amacı olmayan ilişkilerde şeffaf, doğal, kendi gibi olmak daha kolay sanırım. Neysen osun. Partnerin de neyse o. Yarın ne olacağı belirsiz. Herkes yoluna da gidebilir, sonsuza kadar mutlu mesut yaşanabilir de. İşte bu tür ilişkilerde alınan evlilik kararı iki tarafın ortak kararıysa ve çevre, aile baskısıyla alınmamışsa şahane bir evlilikle sonuçlanabilir.

Flört türünüzü seçin; evlilik amacıyla flört ediyorsanız ve partnerinizi önceden tanımıyorsanız nikahtan sonra bambaşka biri ile evlendiğinizi düşünebilirsiniz. Bu süreçte gizlenen huylar, tutum ve davranışlar bir anda ortaya çıkabilir ve hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

Evlilik ağır bir kelime. Bir amaç olduğunda ona ulaşmak için her yol mübah görünebilir. Oysa bir başlangıç; iki kişinin biz olması, yola birlikte çıkmaları anlamına geliyorsa bir amaç olmaktan çıkıp sanat haline gelir.

Sözün özü; flört evresinde şeffaf olmak şart. Siz olamıyorsanız nişanlınızdan da böyle bir beklentiniz olmasın. "Evlenmezsek de birlikte olabilir miyiz?" Sorusuna vereceğiniz cevap samimiyetinizin göstergesi olacaktır.

Uzman Psikolog & Aile Danışmanı Gamze Eser

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe