Geçmiş tozludur, üfleyin gitsin...

Bilinçaltımızı geçmişimizin, iyi ve kötü tüm yaşadıklarımızın depolandığı bir arşiv olarak düşünebiliriz. Doğru kullanılan bir bilinçaltı, kişinin en güvenilir kaynağı olarak, yol gösterici bir rol üstleniyor ve hayatımızı kolaylaştırıyor. 

Kişisel Gelişim Uzmanı İkbal Kaya, doğru kullanılmayan bilinçaltının ise takıntılı, yorgun, mutsuz ve endişeli bir ruh yansıması olarak bireylerin yaşam kalitesini düşürdüğünü belirtiyor. "Geçmişin kırıntılarıyla yaşayan biri değil, geleceğe umutla bakan biri olun" diyen Kaya bilinçaltı temizliğinin önemine dikkat çekiyor…

"Bilinçaltı tüm psikolojiyi etkiliyor"
Bilinçaltımız çöp kovası değildir. O nedenle bedenimize gösterdiğimiz ilgiyi bilinçaltımız için de göstermeliyiz. Bilinçaltımızda biriken yaşadığımız her türlü olumsuz olaylar, travma, acı, öfke, nefret bir süre sonra o çok özen gösterdiğimizi zannettiğimiz bedenimizi de etkilediği gibi ruhsal sağlığımızı da etkiler. Geriye dönüp değiştiremeyeceğimiz her türlü olumsuz duygu kayıtlarını depolamak yerine, serbest bırakarak, sadece olayı hatırlayarak, olayın getirdiği duygu durumundan özgürleşerek bilinçaltımızı temizlememiz gerekir. Örnek olarak, yaşadığımız bir ilişki ayrılık ile sonuçlandıysa, bu ilişkinin bittiğini kabul ederek, ilişkinin içinde yaşanmışlıklarınızdan almış olduğunuz derslere bakarak önümüze bakmalıyız. Unutmadığımız, takılı kaldığımız takdirde anılarımızı güncel tutuyor ve geçmişimize bağlı olarak yaşamaya devam ediyoruz. Geçmişe bağlı kaldığımız sürece de hayatımıza yeni bir deneyimin girmesine izin vermiyoruz.

"Olumlu düşünce bir şifa kaynağıdır"
Bilinçaltı temizliğinde, affetmek ve olumlu düşünmek büyük önem taşıyor. Olumsuz her düşünce, hayatımızda gitmek istediğimiz yönde engel olduğu kadar, bedenimize de zarar verir. Olumsuz düşünmeye devam ettiğimiz her konu, buna affedememek de dahil, bedenimizde hastalıkları tetikler. Gün içerisinde düşüncelerinizi takip edin. Olumsuz düşüncelerinizin farkına varın ve onları olumlu düşüncelerle değiştirin. Olumsuz düşüncelerinizi fark ettiğinizde değişim başlalar.

"Affetmek ve olumlu düşüncenin gücünden faydalanmak için meditasyonu kullanın"
Meditasyonun amacı, kafamızın içinde sürekli konuşan sesi bir süre için susturmaktır. Çünkü o ses ya geçmişten gelen düşüncelerle ya da gelecekle ilgili kaygı ve endişelerle meşguldür. Düşüncelerimiz geçmişte veya gelecekte olduğu gibi üstelik %80'i de olumsuzdur. Meditasyon yaparak, düşüncelerimizi geçmişten, gelecekten taşıyarak ana odaklarız. Anda her şey mükemmel ve yolundadır. Kendinizi yani iç sesinizi duyarsınız ve o da size daima sizin için en doğru olanı söyler.

"Bilinçaltı bulanıklığı kendisini rüyalarla gösteriyor"
Bilinçaltı, vücudun sağlığını dengede tutmak için koruma altına alır. Vücudun kendi kendini doğal olarak iyileştirme kabiliyetinin olması bundandır. Rüyalar ise, bilinçaltındaki fazla enerjinin uyku esnasında deşarj edilmesi olup, bilinçaltının gizemli ifadeleridir. Rüyalar bastırılan olumsuz anıların, arzu ve dürtülerin, beklentilerin, yakın geçmişte ya da gün içinde etkilendiğimiz olayların öykümsü sembolleridir.

"Düşüncelerini değiştirmeden olayları değiştiremezsin"
Yaşamdaki olayları değiştirmek için, önce düşüncelerin değiştirilmesi gerekir. Hayattaki kafa karışıklıklarından, uyumsuzluklardan, sınırlamalardan kurtulmak için "neden" ortadan kaldırılmalıdır. Bu neden; bilinçaltındaki düşünce ve imgelerdir. Neden değişirse, sonuç da değişir. Dolayısıyla hayatın yasası, inanç yasasıdır. İnanç ise zihninizdeki düşüncelerdir. Olumsuz, negatif düşünceleri bıraktığınız da bilinçaltının kişiyi iyileştirme, güçlendirme, zenginleştirme ve ilham verme gücünü göreceksiniz. .

"Zor durumlarda bilinçaltınıza danışın"
Bir türlü karar verilemeyen ya da çözümün görülemediği zor durumlarda, asla umutsuzluğa ya da karamsarlığa kapılmamak gerekir. Aksi takdirde, bilinçaltı çözüm için kişinin gücünün olmadığını fark ederek, teslimiyetçi bir yaklaşımla tüm çıkış yollarını kapatır. Kişi de bir türlü çözüme ulaşamaz. Halbuki basit bir teknikle, sorunları bilinçaltınıza danışmak mümkündür.

Diyelim ki, sıkıntılı bir anınızdasınız. Problem ne denli karmaşık olursa olsun, önce zihninizi sakinleştirin ve sessiz kalın. Bedeninizi burnunuzdan aldığınız derin nefeslerle rahatlatıp gevşetin. Sonra sorununuz üzerine tüm dikkatinizle yoğunlaşın. Bu sorunu, mükemmel bir biçimde çözeceğinizi, gerekli gücün içinizde bir yerlerde olduğunu düşünün. Kendinize, size en iyi gelecek cevabı bulacağınıza dair telkin edin, her zorlu şartta dahi bir çözüme ulaşacağınıza inanın. Bu sorun çözümlendiğinde kendinizi ne kadar iyi ve rahatlamış olduğunuzu düşünerek hatta sorun çözülmüş gibi hayal ederek gerekirse uykuya dalın. Uyandığınızda zihniniz, günlük koşturmacanın içine girmeden size cevapları verebilir. Çözüm ve cevaplar gelmediyse umutsuzluğa kapılmayın.

Dikkatinizi sorundan uzaklaştırarak kendinizi başka şeylerle meşgul edin. Zihniniz başka şeylerle oyalanırken, beyninizde aniden bir ampul yanacak ve cevap aklınıza gelecektir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe