Çiftlerin başlıca kilo alma nedenleri

Çiftlerin beraber ne kadar çok kilo aldıklarını bilmeyen yoktur. Özellikle damak tatlarına düşkün çiftlerin farklı mekanlarda yemeğe çıkmaları, akşam yemeği sonrası keyif atıştırmalıkları ve eve sipariş verilen yüksek kalorili hazır gıdalar çiftlerin başlıca kilo alma nedenleri arasında yer alıyor. 

Diyetisyen Kübra Bal birlikte alabileceğiniz 5 karar ve 5 besin önerisinde bulunuyor. Bu sevgililer gününde sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme kararları alabilir, fazlalıklarınızdan kurtulabilir, daha sağlıklı ve fit hissederek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Bu kararları uygulayın

Birbirinizi promosyonlu ürünler ve büyük boy seçimler yeme konusunda teşvik etmeyin. Fast foodlardan alacağınız kalorilerin size yağ olarak geri döneceğini unutmayın. Haftasonları evinizde sağlıklı yemekler pişirerek dondurucuya atın ve haftaiçi bunları tüketin.

Her gün telefonununuz notlar bölümüne yediklerinizi saatleriyle birlikte not alın ve her gece birbirinize okuyun. Böylece beslenme günlüğü tutmanın kontrol mekanizmasından yararlanacak, yediklerinize daha çok dikkat edeceksiniz.

Birlikte spor yapın. Her hafta sonu farklı bir yürüyüş parkuru belirleyip beraber açıkhava yürüyüşleri yapın. Trekking gruplarına katılabilir, kayağa gidebilir veya sahilde koşabilirsiniz.

Su içmeyi birbirinize hatırlatın. Kış aylarında su içmeyi unutuyor musunuz? Her 2 saatte 1, 2 bardak su içmeyi sevgilinize hatırlatırken, siz de uygulayın.

Tartıştığınızda soluğu buzdolabının önünde, aburcubur reyonunda veya fast food restoranında almadan önce gerçekten aç olup olmadığınızı düşünün. Eğer yemek yeme ihtiyacı hissediyorsanız, ızgara çeşitlerini bol salatayla ve yoğurtla birlikte tercih edin. İhtiyacınız olan şey sadece atıştırmaksa, badem, muz ve bitter çikolata tüketerek mutluluk hormonunuzun salgılanmasına sağlayabilirsiniz.

Mutlu Eden 5 Besin Önerisi

Kuşkonmaz
Kuşkonmaz, folik asiti ve tirptofan aminoasidi yüksek bir sebzedir. Depresyonu önler, mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin salgılanmasına yardımcı olur.

Brezilya fındığı
Yüksek selenyum içeriği ile stresle mücadele eden ve depresyondan koruyan brezilya fındığını ara öğünde 10-15 adet tüketebilirsiniz.

Avakado
İçeriğindeki zengin B vitaminleri sayesinde sinirleri yatıştırıcı etkisi bulunan avakadoyu salatalarınızın üzerinde dilimleyerek kullanabilirsiniz.

Bezelye
B vitamini içeriği en yüksek sebzelerden olan bezelye seratonin salgılanmasına yardımcı olan sebzelerdendir.

Kestane
İçeriğindeki bol miktarda vitamin ve mineral barındırır. Mutluluk hormonun salgılanmasını sağlar. Fındık ve diğer tohumlara oranla kalorisi daha düşük olan kestane protein bakımından son derece zengin bir besin.

Kuşkonmazlı Karides Güveç
250 gr kabuklu orta boy etli karides
1 adet soğan
4 adet mantar
1 adet domates
2 adet yeşilbiber
1 diş sarımsak
1 adet kapya biber
3 adet kuşkonmaz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zencefil
Tuz, karabiber
Yapılışı; Yeşilbiber, soğan, sarımsak, domates yemeklik doğranır ve karides ile zeytinyağı eklenerek pişirilir kaynadıktan sonra damla sakızı, baharatlar ile mantarlar dörde bölünerek eklenip 3-4 dakika pişirmeye devam edilir ve karışım güveç kaplarına alınır üzerine 3 adet kuşkonmaz dilimlenerek koyulur ve üzeri kızarana kadar fırınlanır.

Sevgililer Gününde Yemeği Fazla Kaçıran Çiftlere Özel Detoks Tarifi
1 tatlı kaşığı taze zencefil, 1 adet limon, 1 avuç ıspanak, 1 avuç dereotu, 2 adet salatalık, 1 avuç taze nane, 1 avuç maydanoz, 2 bardak su, 1 çay kaşığı toz tarçın.

Malzemelerin tamamını katı meyve sıkacağında karıştırın.

Diyetisyen Kübra Bal

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe