Diş Beyazlatma Estetiği

Kozmetik diş hekimliği güzel bir gülüş için bir çok farklı seçenek sunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de diş beyazlatma (bleaching)‘dir. Ofis ve ev tipi olarak iki tip beyazlatma vardır.

Ofis tipi diş beyazlatma muayenehane ortamında hekim tarafından uygulanabilen ve hem daha kısa sürede hem de daha etkili bir beyazlatma elde etmemizi sağlayan bir sistemdir. Öncelikle yumuşak dokuların jellerden zarar görmemesi için izolasyon sağlayan kremlerle diş etleri izole edilir. Lazer ile aktif hale gecen jel otuz dakika içinde dişimizin renginde gözle görülebilecek bir açılma sağlar. Ofis tipi beyazlatmalar ev tipi beyazlatmalara göre daha etkili ve daha uzun süre kalıcıdır. Diş beyazlatma işleminden sonra daha beyaz bir gülümseme ile kliniğimizden ayrılabilirsiniz.

Ev tipi uygulamaların etkisi ofis tipi uygulamalara göre daha düşüktür. Uygulama öncesinde ve sonrasında mutlaka dişler fırçalanmalıdır. Uygulama sonrası kesinlikle renkli gıdalar tüketilmemeli ve sigara içilmemelidir. En az dört hafta işleme devam edilmelidir. Ev tipi diş beyazlatmanın en büyük dezavantajı uygulama süresinin çok uzun olmasıdır. Bu da hastamızın tedaviyi aynı kararlılıkta uzun süre sürdürmesini zorlaştırmaktadır. Diş beyazlatma diş yüzeyine sürülen özel jellerin lazerlerle veya kimyasal olarak aktif hale geçmesiyle diş renginin açılması işlemidir.

Diş beyazlatma sağlıklı her dişe uygulanabilir. Diş Beyazlatma işlemi mutlaka tecrübeli hekimler tarafından ve kaliteli materyallerle yapılmalıdır. Hem dişin canlı kısmına hem de dişin sert dokusuna hiç bir zararı yoktur. Diş beyazlatma da çoğunlukla çok ciddi rahatsızlıklar olmamakla beraber oluşan ufak hassasiyetler bir kaç gün içinde geçecektir. Bağdat Caddesi’ndeki DentSuadiye Diş Kliniği’nde protez uzmanı Diş Hekimi İlker ARSLAN, uzman ekibi ve yüksek hizmet kalitesi ile beyaz dişler tasarlamak için sizi bekliyor.

Beyaz dişler, gençlikle özdeşleştirildiğinden estetik görünümlü olmak isteyen kişiler tarafından oldukça arzulanır. Ancak abartılı bir beyazlık çoğu durumda estetik olmayabilir. Her zaman için yüz ve ağız yapınıza uygun düşen doğal ton daha estetik olacaktır. Estetik diş hekimliği ile estetik restorasyon maddelerinin gelişimiyle dişlerdeki her türlü renk, şekil ve konum bozuklukları kolaylıkla çözümlenebilmektedir. Bununla beraber renklenmiş dişlerde diş beyazlatma işlemi daha koruyucu olması nedeniyle çoğu defa tercih edilmektedir.

Bazı kişilerde beyazlatma diş hassasiyeti yapabilir. Bu genellikle kısa süreli, geçici ve tedavi edilebiliyor, dolayısı ile beyazlatma tedaviniz öncesinde, sırasında ve sonrasında diş hekiminiz ile iletişim halinde olmanız oldukça önemlidir. Böylece doktorunuz hassasiyet sorununuzu anlayabilir ve kişiye özel bir şekilde onu tedavi edebilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe