Adım adım daha da kusursuz bacaklar için

Bakım programları, terapiler ve egzersizler dışında birkaç küçük püf noktasıyla da kusursuz bacaklara sahip olabilirsiniz. İşte adım adım mükemmel ve kusursuz bacaklara sahip olmanın ipuçları…

Bacak bacak üstüne atmayın

Bacak bacak üstüne atmanın, göze her ne kadar hoş görünse de sağlık açısından pek yararlı olduğunu söylemek zor. Çünkü bu ‘estetik’ hareket, kan dolaşımını düzensizleştiriyor ve metabolizmanın yavaşlamasına neden oluyor. Özellikle masa başında çalışıyorsanız, bacak bacak üstüne atmak yerine, bacaklarınızı mümkün olduğunca uzatın ve gerin.

Düzenli peeling ve masaj

Cildinizdeki ölü hücreleri gidermek için harcadığınız çaba ve enerjiyi, vücudunuz için de harcamalısınız. Temizleyici ve yenileyici olan peelingin canlandırıcı etkisi vücut için de geçerlidir. Özellikle cildin kalınlaştığı diz ve dirseklerinizi, peeling ile yumuşatabilirsiniz.

Banyodan sonra, sıcak suyun etkisiyle kuruyan cildinizi nemlendirmek için vücut sütü kullanmalısınız. Bacaklarınızı kremlerken, ürünü topuklarınıza kadar sürmeye özen gösterin. Böylece kuruyan, çatlayan ve kalınlaşan topuklarınızı yumuşatabilirsiniz.

Özellikle soğuk kış günlerinde, kan dolaşımınız yavaşlar. Bu nedenle, bacaklarınızı sürekli ılık suyla yıkayın. Yüksek topuklar üzerinde şişen ve yorulan bacaklardaki gerginliği yok etmek için; duşun son 3 dakikasını bacaklarınıza ayırın ve ılık suyu doğrudan bacaklarınıza tutun. Bacaklarınızın daha zinde bir görünüm kazandığını göreceksiniz.

Sebze ve patates

Her öğünde karbonhidrat bakımından zengin tahıl ürünleri, ekmek, makarna, pilav ve meyve gibi gıdaları tüketin. Bu gıdalar, sindirim sisteminizi düzene sokarak, metabolizmanızı harekete geçirecektir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe