ADANA’DAN DÜNYAYA BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ; CORENA İLAÇ…

1998 yılında, Adana’da yerel sağlık ürünlerini, Birleşmiş Milletler ve Amerikan askeri üslerine ihraç etmek için kurulmuş olan Corena İlaç Pazarlama, bugün Ankara merkezli 2000 m2. alana kurulmuş ve Avrupa standartlarında GSYIH ve ISO9001 belgeli deposundan, tüm dünyaya ilaç ve tıbbi medikal malzeme ihraç ediyor.

2004 yılında hükümetin ilaç fiyatlarını düşürmesinin ardından tamamen toptan ilaç pazarlama işine yönelen Corena İlaç, 2007 yılında aldığı WDL (dünya ilaç toptan satış lisansı) lisansı ile, yerel ve global tedarikçiler, ecza depoları ile çalışarak dünyada ulaşımı zor ve uzak bölgelere, sayıları 7000 i aşan reçeteli jenerik ilaç, tıbbi yardım malzemeleri ve medikal sağlık kitlerinin iletilmesini sağlıyor.

6 kıtada; 86 adet ülke, 394 adet müşteri ve 15 adet hükümetlerden bağımsız sivil toplum örgütü ve sağlık organizasyonu ile çalışan Corena İlaç, ilaç sektöründe ihracat yapan 500 büyük firma arasında 2013 yılında ilk sırada, 2014 yılında ise 5. sırada yer almış…

Corena İlaç Pazarlama’nın ana çalışma prensibi; “tüm dünyada hasta tanımı aynıdır” ve “tüm hastalar eşittir” ilkelerine dayanıyor. Bu ilkelere göre; Amerika’da veya Afrika’da aynı hastalığa yakalanan bir insan, aynı etken maddeye sahip ilaca, eşit şartlarda ulaşabilmeli ve tedavi
olabilmeli. Bu amaçla firmanın tedarik ettiği ürünler arasında; Amerika ve Kanada’da satılan raf ürünü ilaçlar, “jenerik ilaç” olarak adlandırılan, orijinal ilaçla aynı etken maddeyi içeren ancak çok daha ekonomik fiyatlı olan ilaçlar, tıbbi ilkyardım malzemeleri ve sağlık kitleri bulunmakta.

Firma, özellikle medikal sağlık ve ilkyardım kitleri ile, acil ihtiyaçlara süratle cevap verirken, jenerik ilaçlarla da hastaların yüksek ücret ödemeden tedavi olabilmelerini amaçlıyor.

Corena İlaç, toz ve haşereye karşı korumalı, üstün izleme ve hata azaltma gibi titizlik gerektiren süreçlerin tamamen elektronik ortamda takip edildiği deposundan, daha yaşanabilir bir dünya için insani yardım projelerine de destek vererek, yardıma muhtaç bölgelere düşük maliyet ve hızlı teslimat ile ilaç ulaştırıyor. 2015 sonunda hedefi ise; 100 ü aşkın global sağlık projesine ilaç tedarik edebilmek…
Ana çalışma alanı, her ne kadar toptan ilaç pazarlama olsa da, Corena İlaç aynı zamanda AR-GE çalışmalarına da yoğunlaşarak 2013 yılında “CORESATIN”i yaratmış. Deri hastalıklarına karşı kullanılan ilaçların kortizonlu olduğu ve uzun dönemde kullanılmasının bir takım zararlı sonuçlar doğurabileceğinden yola çıkarak, kortizon içermeyen Coresatin’i tüm dünyada piyasaya sunan firma, dermatolojik ilaçlarda yeni bir dönem başlatmış.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe