Saçkıran geçleri tehdit ediyor

Çağımızın hastalığı olarak bilinen stres ve depresyonun tetiklediği saçkıran gençleri tehdit ediyor. 

Saçlı deride, sakal bölgesinde, kaşlarda, kirpiklerde kıl kaybı yapan saçkıran hastalığının en sık 20 yaş altı gençlerde görüldüğünü söyleyen Esteworld Altunizade Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği’nden Dr. Gülşen Özle, “Günümüz koşullarında gençler arasında öfke ve stresin artması pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor.

Saçkıran da bu hastalıkların arasındadır. Üzüntünün sebep olduğu bağışıklık sistemi zayıflaması saçkırana yol açabiliyor. Saçkıran şikayetiyle gelen hastalarımızın yüzde 60’ını 20 yaş altı gençler oluşturuyor” dedi

Üzüntü, matem, ayrılıklar, kazalar gibi olayların saçkıranı tetiklediğini dile getiren Dr. Özle şöyle konuştu: “Saçkıran hastalığında saçlı deride yama veya madeni para şeklinde saçsız kalmış alanlar görülür. Saçkıranda nadiren tüm saçlı deride saç dökülmesi olur. Bazen de tüm vücuttaki tüylerin dökülmesi şeklinde görülür. Hastalık bulaşıcı değildir. Vitamin eksikliği ya da beslenme alışkanlıkları ile de ilgili değildir.” Saçkıran olan hastalarda tiroid problemleri ve kansızlığın daha sık görüldüğünü ifade eden Dr.Özle, bu sorunların saçkıranı şiddetlendirdiğinin altını çizdi.

HASTA KENDİ KANIYLA İYİLEŞİYOR
Saç kıran hastalığının tedavisinde başlangıçta topikal kortikosteroidler denilen krem ve losyonların saçsız bölgeye uygulandığını, hafif vakalarda bunlarla yanıt alındığını söyledi.

İkinci aşamada ise, belli dozlarda steroid enjeksiyonlarının saç kaybı olan bölgeye yapıldığını, bu tedaviden de olumlu sonuçlar alındığını söyledi.

Ayrıca dünyada vampir trendi olarak bilinen ve pek çok hastalığın tedavisinde uygulanan PRP(Platelet Rich Plasma) yönteminin saç kıran sorununa da çare olduğunu ifade eden Dr. Özle, “Hastanın kendi kanından elde edilen yoğunlaştırılmış trombosit hücreleri saçkıran olan bölgeye çok ince uçlu iğnelerle, özel bir teknikle enjekte ediliyor. PRP yöntemi ile saçkıran tedavisinde erken dönemde çok başarılı sonuçlar elde edebiliyoruz. PRP tedavisinde bağışıklık sistemi güçlendirilip büyüme faktörlerinin salgılanması arttırılmaktadır. Böylece saçsız bölge tedavi edilip yeni saç çıkması desteklenmektedir” diye konuştu.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe