Yatak Odasında Televizyon Bulundurmayın

Yatak odalarında açık unutulan  televizyon; uyku apne sendromu, kalp damar ve beyin damar hastalıklarına yakalanma riskini artırıyor. 

Beynin, uyku anında belli evrelerden geçerek gün içindeki bütün yorgunluğunu attığını, enerji ihtiyacını karşıladığını söyleyen Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Utku Oğan Akyıldız, yatak odasında televizyon karşısında uyuya kalmanın ise buna engel teşkil ettiğini belirtti.

İnsanlar fark etmese de uyku anında televizyonun çalışırken çıkardığı sesin, beyinde küçük uyanmalara yol açtığını vurgulayan Akyıldız, bütün bu küçük uyanmaların beyni tetikleyerek, hem kalp hızını arttırdığını hem de solunum hızını değiştirdiğini kaydetti.

Uykunun, beyin ve vücut için tamamen bir yenilenme dönemi olduğunu söyleyen Utku Oğan Akyıldız, "Uyku dönemindeki bozukluklar bu yenilenmeyi engelliyor. Uyku dönemi bozuk olan kişiler, sabah kalktıklarında kendilerini yorgun hissederler. Gece boyunca beyindeki küçük uyanmalar arttıkça, sabah daha yorgun, daha bitkin şekilde uyanılıyor" diye konuştu.

Ciddi Sağlık Sorunlarına Davetiye Çıkarıyor

Yatak odasında televizyon bulundurmanın ve televizyon karşısında uyuya kalmanın ciddi sağlık sorunlarına da davetiye çıkardığını vurgulayan Akyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yatak odasında açık unutulan televizyon uyku apne sendromu, kalp damar ve beyin damar hastalıkları riskini arttırmaktadır. Yatak odasındaki televizyonun mutlaka kalkması gerektiğini, yatakta televizyon izlenmemesi gerektiğini bütün hastalarımıza öneriyoruz. Özellikle uykusuzluk çeken veya uykusunda solunum sorunu olan, uyku apne sendromu olan hastaların buna dikkat etmesi gerekiyor."

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe