Masabaşı Çalışan Erkekler Dikkat!

Masa başında çalışan erkekler, fiziksel güç sarfederek çalışanlardan çok daha büyük oranda prostat kanserine yakalanıyor. 

Araştırmacılar, işyerindeki fiziksel aktivitenin vücutta ortaya çıkan tümörlerle ilişkisini incelediler ve çarpıcı sonuçlara ulaştılar.

Sosyal hizmetlerde çalışan erkekler başta olmak üzere, öğretmenler ve ofis personelleri, ayakta çalışan ve sürekli hareket halinde olan berber, laborant gibi meslek gruplarından çok daha fazla risk altında. Yani hareketsizlik kanseri de beraberinde getiriyor. Ortaya çıkan sonuçlar Avrupa Kanserle Mücadele yayınlarında yer alıyor. Bu bildiride yer alan haberde ayrıca gün içindeki egzersizlerin ne kadar önemli olduğu anlatılıyor.

Atina Üniversitesi’nde bir grup bilim adamı 320 prostat kanserli hastayı, kanser olmayan bir grup denekle kıyaslama yaparak araştırma yaptı. Tüm deneklere ne iş yaptıkları soruldu. Verilen cevaplardan ortaya çıkan sonuç ofis işi yapanların yüzde 30’unun prostat kanserine yakalanmış olduğu ve de yüzde 40’ının da kanser olmasa bile farklı birtakım prostat sorunları yaşadığı belirlendi.

Dünyada her yıl binlerce kişinin prostat kanserinden dolayı öldüğünü düşünürsek, özellikle belli bir yaşın üstündeki erkeklerin oldukça dikkatli davranmaları gerektiğini söyleyebiliriz. Tabi ki genetik faktörlerin de unutulmaması gerekir…


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe