Kol sıkılaştırma egzersizleri

İlerleyen yaşlarda ve kilo fazlalıklarında ortaya çıkan ve kadınların kabusu haline gelen kol sarkmalarını engellemek için uzmanlar, kol sıkılaştırma egzersizlerini tavsiye ediyor.

İşte 30′lu yaşlarda başlayan ve 40′lı yaşlarda iyice belirginleşen sarkık kollara karşı yapılabilecek kol egzersizleri.

Kolları sıkılaştırma yolları

Sağlığınız için yapacağınız bu egzersizlerle omuz, sırt, göğüs ve kol kaslarınız canlanacak. Bu egzersizleri haftada sadece 2 kez yaparak kol kaslarınızı ve derinizi sıkılaştırabileceksiniz.

Kolunuzu bükün

Dizlerinizi ve karnınızı yavaşça eğilin. İki elinize de 5-10 kiloluk ağırlık alın hem sağ hem de sol kolunuzu sırayla bükün. Bu hareketi günde 15 kere uygulayın.

Kolunuzu uzatın

Bir ayağınız önde bir ayağınız arkada olacak şekilde bükün. Vücudunuzu sol elinizle bacağınızdan destek alarak az öne doğru eğin. Sağ elinize 3 ya da 5 kilo civarında bir ağırlık alın ve sağ kolunuz yere paralel olsun. Kolunuzu arkaya doğru gerin ve bu hareketi 15 kez tekrarlayın.

Üst sırt kasları

Elinizde bulunan bir sandalyeye oturun bacaklarınızı kapalı tutun, her bir elinize 5 kiloluk ağırlık alın. Ellerinizi omzunuza yakın şekilde tutun ve yavaşça kollarınızı açıp kapayın. Bu hareketi 10 kez tekrarlayın. Haftada en az 15 kere yapmanız sizin için iyi olacaktır.

Karın ve kalça

Sağ ayağınız önde, sol ayağınız arkada bükülü bir şekilde olacak ve karınızı hafif eğin. Sağ elinizi, sağ bacağınıza destek almak için koyun. Sol elinizde 3-10 kiloluk ağırlık olsun. Vücudunuzu hafif öne eğerek sağ bacağınızı öne doğru gerin. Bu hareketi günde 15 kez yapın.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe