Yüz gençleştirme operasyonları

Orta yüz Germe Estetiği

Yüz germe ameliyatlarında genel başlığın altında yapılan operasyonlar; alındaki mimik çizgileri, çatık kaş, düşük kaş, düşük göz kapağı aşağı kaymış yanaklar olarak ayrılabilir.

Yüzdeki yaşlanma 2 şekilde ele alınmaktadır.İlk bölge , göz çevresi, kaşların kenarları, alın bölgesi, burun kenarındaki oluklar ve ağız çevresini içeren santral oval bölge olarak nitelendirilir. Oval bölge olarak adlandırılan bölgenin altında kalan yanak, çene altı ve boyun bölümleridir.

Endoskopik yüz germe ameliyatın adında geçen endoskopik kelimesi ise, kullanılan endoskop adındaki ucu ışıklı kameralı aletten dolayı verilmektedir. Bu yöntemde, ciltte açılan bir santimetre kalınlığındaki kesilerden, endoskop aleti ile işlem yapılacak dokulara girilir, plastik cerrah bir ekranına yansıyan görüntülere bakarak ameliyatı gerçekleştirir.

Son dönemlerde, migren rahatsızlığı tedavisinde endoskopik cerrahi kullanılmaya başlanmıştır.

Dudak Gençleştirme Estetiği

Yaşlanmayla beraber dudaklar hacim kaybederek aşağı doğru sarkarlar.
Bu sarkma sonucu burun ile dudak arasındaki mesafenin uzaması estetik bir görüntü vermeyebilir.

Dudaktaki hacim kaybının giderilmesi için iki farklı seçenek sunulabilir. İlki birkaç seans uygulanacak yağ enjeksiyonu ile veya hastanın kendi vücudunda deri altı yağ dokusunun dudak içine yerleştirilmesiyle yapılabilir.

Üst dudaktaki sarkma sorununu da, dudak ile burun mesafesinin burun tabanından fazla dokunun çıkarılarak kısaltılması ile sorun giderilir. Bu operasyonda iz burun tabanı ve burun kıvrımlarında kalacağı için görünmeyebilir.

Ameliyat yaklaşık 20 dakika sürer. İyileşme süreci 5 ile7 günde sürebilir.

Göz Kapağı Estetiği

İnsanlarda yaşın ilerlemesiyle beraber göz çevresinde sarkma, göz kapağında fazla deri ve sarkma durumu, kaşlarda aşağı doğru düşme, göz altlarında torbalanmalar ve bu durumun sonucunda yüz ifadesi yorgun, üzgün hatta bazen kızgın bir ifade olarak görünür.

Göz kapağı estetiği ameliyatları (Blefaroplasti) bu istenmeyen görünümü ve şikayetleri düzeltmeye yönelik olarak yapılan operasyonlardır.

Göz kapağı estetiği, alın kırışıklığı ve kaşlarda sarkıklığı da olan hastalarda alın germe ameliyatı, kaş kaldırma operasyonu, şakak germe ameliyatları ile beraber yapılabilir. Hastanın yüz yapısına çevredeki dokuların uğradığı hacim kayıplarına bağlı olarak, gözaltındaki torbaları oluşturan dokular, cerrahi müdahaleyle alınmadan yanağın alt kısmına doğru yayılarak üst yanaklardan gözlere doğru, dolgun aynı zamanda genç bir görünüm elde edilebilir.

Yüz gençleştime operasyonlar yukarı başlıklar halinde anlatılan yüz germe, dudak gençleştirme göz kapağı estetiği operasyonları uygulanarak yapılmaktadır.

Kaynak: www.yuzgerme.com.tr

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !