Kız gibi erkeklerin devri kapandı

Kız gibi erkeklerin balonu söndü. Yeni moda, modern maço erkekler! Metroseksüellerin saltanatı kısa sürdü. Kadınlar, makyaj malzemelerine ortak olan erkeklerden çok çabuk sıkıldı. Yeni moda, modern maçolar.

Metroseksüel erkeklerin saltanatı maalesef kısa sürdü. Kadınların yeni tercihi modern maçolar… İlk başlarda, kendilerine benzeyen metroseksüel erkekler kadınların çok hoşuna gitti. Birlikte manikür pedikür yapıyor, vücut losyonlarını paylaşıyor, aynı kremleri sürüyor, hatta saç bantlarını, tokaları, makyaj malzemelerini dahi ortak kullanıyorlardı. En yakın kız arkadaşları gibi, evde birlikte hazırlanmak, aynı stilde giyinmek, bir çift küpeyi paylaşmak, hatta çift olduklarını vurgulayan bileziklerle dolaşmak, kadınlara çok eğlenceli geliyordu.

Bakımlı fakat feminen değil
Bir kadın başka daha ne isteyebilir ki? Evet, sizi duyar gibi oluyorum. Pek çok şey. Aslında haklısınız, ancak bir kadın, her şeyi bir arada isteyebilir. Özellikte de erkekler söz konusu olunca. Hem duygusal olsun, hem sahiplensin. Zengin olsun ama paraya değer vermesin. Güçlü olsun ama gücüne hâkim olsun. Çok âşık olsun ama aşkının altında ezilmesin. Bakımlı olsun ama asla feminen olmasın.

Naif ve duygusalın ortası
Peki ama, kim bu adam gibi adamlar? Nasıl oluyorlar? Aslında onlar kadınların hep özlemini çektiği, hayallerini kurduğu erkeklerin en yakın karşılığı. Kadınların verdiği yeni isimle, onlar günümüzün modern maçoları. Adının içinde maço sözcüğünün geçmesi, sakın ola ki aklınızı karıştırmasın. Aslında onlar bir zamanlar kadınların aklını başından alan klasik maço erkeklerle, naif ve duygusal erkeklerin tam ortasında duruyorlar. Ne klasik maçolar kadar sert ve vurdumduymazlar, ne de metroseksüeller kadar kendileriyle meşguller.

Dürüst bir karakter
Özellikle de günümüzün güvenilmez, daldan dala kolan, sahtekârlığı prim sayan erkeklerinden çok uzaklar. Onlar bir kadının aradığı pek çok özelliğe sahipler. İnsan olmanın tüm özelliklerini rahatlıkla taşımayı biliyorlar. Tüm özelliklerini rahatlıkla taşımayı biliyorlar. Yani dürüst, karakter sahibi, ne istediğini bilen, akıllı ve duyarlı… Bu yüzden de duygularını rahatlıkla gösterebiliyorlar. Duygularını ortaya koymanın kadınlara özgü bir zayıflık belirtisi olmadığı, bunun insana özgü son derece doğal bir özellik olduğunun farkındalar. İşte bu nedenler, metroseksüel erkeğin pabucunu dama attı.

En önemli özellikleri doğallıkları
Karşısındakini ve kendisini bir seks objesi yerine koymaktan nefret eden modern maçolar, ucuz ve yorucu oyunlarla zaman kaybetmez. Aksine, sevildiğine ve değer verildiğine inandığı anda, her anlamda doyurucu olur. Bir kadından hoşlandığında, onu, ne abartılı ne de uzak ve soğuk davranışlarla etkilemeye çalışmaz. Aksine, ellerindeki en büyük kozları, doğallıkları, samimiyetlikleri, dürüst ve açık itirafları olur.

Beckham gibiler artık demode
David Beckham’ın başını çektiği bu metroseksüel akımın ışığı, artık sönmeye başladı. Başta eğlenceli gelmiş olsa da, kadınlar kendilerinden daha süslü, daha gösterişli, girdikleri yerde gözlerin kendisine değil de yanındaki adama çevrildiği bu erkeklerden çabuk sıkıldı. Her ne kadar bir kadın için aşık olunacak erkeğin tanımı farklı olsa da, aslında bütün kadınlar ortak noktalarda buluşur. Güç, güven duygusu, karizma, centilmenlik, duyarlılık ve elbette en önemlisi erkeksi seksapel. Hani bazı erkekler vardır, çok yakışıklı olmasalar bile, varlıklarıyla bile size kadın olduğunuz duygusunu yaşatanlar. Küçücük bir erkeksi bakış bile yeter sizi çözmeye. İşte kadınlar en çok bu erkeklere aşık olurlar. Yani kendi deyimleriyle, adam gibi adamlara…

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe