Bir kadın eşini nasıl seçer?

Kadınlar ilişkilerinde hepsini istiyor: İyi genler, ekonomik yatırım, duygusal bağlılık, ebeveynliğe yatkınlık..." Yapılan son araştırmalar bu gerçekleri anlatıyor.

Bir kadının eş seçiminin, aradığı ilişki niteliklerine uygun olduğuna inanılır. Kadın ne tür bir ilişkiye ihtiyacı varsa kendisine uygun eşi bu ihtiyaçları doğrultusunda seçer. Peki bu durum her zaman geçerli midir? Yapılan yeni bir araştırma kadınların eş seçimini belirleyen daha farklı etmenlerin de bulunduğunu gösteriyor. Bu araştırmayı da Veritas Psikoloji Magazin paylaşıyor.

Kadınlar 'hepsini' istiyor

Austin' deki Texas Üniversitesi araştırmacıları, kadınların seçimlerinin kendi çekicilik düzeyleriyle ilintili olduğu buldu. Üniversitenin psikoloji araştırmacısı David Buss çalışma bulgularını Evrimsel Psikoloji dergisi açıkladı: "Çekici kadınlar hepsini istiyor: İyi genler, ekonomik yatırım, duygusal bağlılık, ebeveynliğe yatkınlık..."

Önceki araştımalarda fiziksel çekicilik ve erkeksilik ön plandaydı

Önceki araştırmacılar kadınların eş seçiminde aradıkları değerlerin ihtiyaç duydukları ilişkinin türüne bağlı olduğunu savunmaktaydı.

Bu araştırmalar uzun süreli ilişki düşünen kadınların kendileri ve çocuklarının geçimini sağlayacak, bakımını üstlenebilecek kaynaklara sahip kişileri eş olarak tercih edebileceğini gösteriyordu. Kısa süreli ilişki tercih eden kadınlarınsa daha çok fiziksel çekicilik ve erkeksilik gibi özellikleri ön planda bulundurduklarını savunuyordu.

Şimdi, tüm özelliklerin bir arada bulunmasını istiyorlar

Psikoloji Profesörleri Buss ve Todd Shackelford, kadınların ideal olarak, aradıkları bütün özelliklere sahip eşler istediklerini ancak, standartlarını kendileri hakkındaki kendi çekicilik değerlendirmelerine göre değiştirdiklerini buldu.

Kadınların romantik ilişkilerde ne arzuladıklarını gözden geçirirken kadınların istedikleri şeyleri kendi sahip oldukları özelliklere göre temellendirdiği görülmüştür. Fiziksel olarak çekici kabul edilen kadınların potansiyel eşler için standartlarının yüksek olduğu ve çeşitli özellikleri bir arada istedikleri bulunmuştur.

Özetle, bir kadının kendisine eş olarak seçeceği erkeğin sahip olmasını istediği özelliklerin, kendisini ne kadar çekici bulduğu ile doğru orantılı olarak arttığı bulundu.

Araştırmacılar, kadınların bir eşte olmasını istedikleri özellikleri dört kategoride gruplandırmışlar:
*İstenen fiziksel özelliklerin yansıtıldığı iyi genler
*Maddi Kaynakları
*Çocuk sahibi olma arzusu ve iyi ebeveyn olma potansiyeli
*Sadakat ve bağlılık

Pek çok kadının, bütün bu özellikleri tek bir kişide bulmayı tercih etmelerine rağmen, ideal eşi bulamadıklarında bazı özelliklerden feragat edebildiklerini göstermiştir.

Her ne kadar kadınların seçiciliği onların diğerleri tarafından ne kadar çekici bulunduğu ile ilgili olsa da araştırmacılar erkeklerin arzuladıkları özelliklerin kendi fiziksel çekiciliklerine bağlı olmadığını göstermiştir.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe