Yaşlanmayı geciktirmek için yapılan hatalar

Yaşlanmak yerine sadece yaş almak istiyorsanız, hepimizin sıklıkla düştüğü hataları hayatınızdan çıkarın!

Anti-aging bazen sadece cilt gençliği olarak algılansa da aslında cilt güzelliğinin yanı sıra vücuda içeriden vitamin desteği, sigara içiminin bırakılması, hayatı egzersizsiz sürdürmeme gibi çok önemli kuralları da içeriyor. İşte, yaşlanmayı geciktirmek istesek de zaman zaman düştüğümüz hatalar… 

Spor yapmak için uzun zamanlar gerekli 

Siz de bu inanca sahipseniz, bir an önce bu fikri aklınızdan çıkarsanız iyi edersiniz. Elbette bir spor salonunda sistemli çalışmak yararlıdır. Ancak günde yarım saat yürümek, asansör yerine merdiven kullanmak da iyi bir egzersiz biçimidir, unutmayın! Bu nedenle, "egzersiz yapmak istiyorum ama hiç zamanım yok" bahanelerini terk edin. 

Bütün yağları yemek zararlı 

Vücuda yararı dokunan balık ve zeytinyağını hayatınızdan çıkarmayın. Ama yine de her türlü yağın bir gramının 9 kalori olduğunu aklınızdan çıkarmayarak ölçüyü kaçırmayın. 

Güneş kremini bir kere sürmek yeterli 

Cildin yaşlanmasını önlemek için mümkün olduğunca güneşe çıkmamak gerekiyor. Zorunlu durumlarda şapka ve güneş gözlüğü (güneş katarakt riskini artırıyor) kullanmak, 30 faktörün üzerinde güneş kremi kullanmak gerekiyor. Ancak kremi bir kere sürdükten sonra artık sorun kalmadığına inanmak hatalı bir tutum. Çünkü özellikle yaz aylarında kremi bir-iki saatte bir yenileyerek güneşin etkisinden korunmuş olursunuz. 

Yağlı da olsa yeter ki süt içelim 

Yağlı süt yerine kendinizi önce yarım yağlı, sonra yağsız süte alıştırmanız durumunda içtiğiniz süt daha yararlı olur. 

Bütün beyazları hayatımızdan çıkarmalıyız 

Beyaz ekmek yerine siyah ekmek, tam yağlı beyaz peynir yerine az yağlı ya da yağsız peynir, kırmızı et yerine balık ya da tavuk ve koyu yeşil sebzeler, beyaz pilav yerine bulgur pilavı ile bezelye, nohut, mercimek yemeliyiz. Beyazları tamamen hayatımızdan çıkarmak değil, mümkün olduğunca az yemek önemli! 

Pasta ve şekerli gıdalardan vazgeçemiyorum 

Siz de bu fikirdeyseniz, unutmayın ki pasta ve şekeli gıdalar insanı en çok yaşlandıran besinlerdir. Çünkü bu besinler kanda şekeri ayarlayan hormon olan ensülini yükseltir. Bu hem vücuda yağ depolama emri verir hem de ileride kalbi ve damarları bozacak ortamı yaratır. O yüzden şekeri yavaş yavaş yükselten gıdaları tercih etmek gerekiyor. Yani bir kaşık şeker yerine elma yemeyi tercih etmelisiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe