Büyükannelerin kış bakımı öğütleri


Kış aylarında cildiniz sizden özel bir bakım ister. Bu bakım yaz aylarında yaptığınızdan farklı olmalıdır.

Cildiniz, soğuk havalarda sıcak havalarda sahip olduğu parlaklığını ve canlılığını kaybeder. Cildiniz düşük sıcaklıklara karşı savunmasız kalır. Rüzgarın etkisi de cildinizi fazlısıyla kurutur.

Güzellik rutininiz olan temizleme ve nemlendirme yine kış aylarında da yapılmalı. Bunlara ek olarak evde hazırlayacağınız doğal maskeler, sadece cildinizi pürüzsüz bir hale getirmez, aynı zamanda size de dinlenebileceğiniz vakitler yaratır.

Büyükannelerinizin sağlıklı yemekler için kullandıkları besinler sizi içerden beslerken, aynı zamanda cildinizin üst katmanını da besleyerek daha iyi bir görünüm kazandırır. Zeytinyağı, genellikle salatalarda ve yemeklerde kullanılır. Bitkisel yağlar sindirim sisteminiz için de çok yararlıdır. Cildinizin güzelleşmesine bitkisel yağları yaşamınıza hiç çıkmayacak şekilde sokarak başlayabilirsiniz.

Buzdolabınızdaki sebzelerde bir değişiklik yapmaya başlayın. Ispanak, bezelye, fındık, soya fasulyesi, kuru fasulye bol proteinli ve vitaminlidirler. Ayrıca fazla olmamak şartı ile  tüketimi de hem fiziksel sağlığınız hem de cilt sağlığınız için yararlıdır. Eski günlerde gece geç saatlerde yemek yeme alışkanlığı yoktu. Bu nedenle büyükannenizin cildi yaşına rağmen hala çok

İşte soğuk günlerde cilt bakımınız için doğal tarifler:

Zeytinyağı ile Yüz Maskeleri

Haftada bir kez bir kaşık zeytinyağı ve bir yumurta karışımından oluşan yüz maskesi kullanın. Karışımı iyice karıştırmaya özen gösterin ve 20 dakika yüzünüzde bekletin ve ılık suyla yıkayın. Bu maske ile daha parlak bir yüz ve daha az kırışıklık cildinizi karşılıyor olacak. Tabakalanmış bir cildiniz varsa,bir kaşık zeytinyağı ile rendelenmiş havucu deneyin. Cildinizin daha fazla parlaması için ise, taze krema ve 2 kaşık zeytinyağı cildinize iyi gelecek. Sıkılaştırıcı ve nemlendirici bir etki için ise, zeytinyağı ve bir limonun dörtte biriniz karıştırıp yüzünüze uygulayın.

Patatesli Tarif

Büyükannelerimiz patatesin önemini de biliyorlardı. Mineraller, vitaminler ve karbonhidrat açısından çok yararlı olan patates, soğuk havalarda cildiniz içinde önerilir.yorgun gözlerinizdeki izleri ve kahverengi lekeleri ve kırışıklıkları patates ile giderebilirsiniz.

Patatesleri yıkayın ve soyun. Kesilmiş yuvarlak dilimleri taze taze gözlerinizin üzerine koyun ve 30 dakika bekletin.  Daha sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Sabah akşam bu uygulamaya devam edin. Bir hafta  sonra göz altındaki koyu renkli aklalar kaybolur.

En iyi sonuç için, egzersiz, düzenli beslenme ve iyi uykuyu da unutmayın. Ayrıca olumlu düşünmeyi de ihmal etmeyin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe