Terk etme nedenleri

Erkekler neden terk eder? Erkekler neden ayrılmak ister? Sırlar detaylarda…

Erkeklerin ayrılma bahaneleri hiç bitmez… Uzun süreli bir ilişkiye hazır olmayan erkeklerin ayrılma sebepleri nelerdir? Erkek arkadaşınız sizden neden ayrıldı? Sizi neden terk etti? Hatalı olan kimdi? İşte, erkeklerin ayrılma nedenleri… 

Erkekler en çok hangi nedenlerle, bazen de 'bahaneler'le ayrılmak istiyorlar, bakalım… Hazırlıklı olmakta ve mümkünse önlem almakta fayda var… 

Sevgi eksikliği 
Belki de en geçerli ayrılma sebebi diyebiliriz bunun için. Sevgisinin azaldığını ya da tamamen bittiğini hisseden bir erkek, her şey yolundaymış gibi davranıp ilişkiye devam etmek yerine dürüst davranarak bitirme kararı alabilir. Erkekler, sevdiği kadının kendine karşı sevgisinin azaldığını hissettiğinde de ilişkiye son vermek isteyebilir. 

Başka birini sevme 
İşte bu durumda, erkek ya ilişkisini sürdürüp "aldatan erkek" durumuna düşecek ya da dürüst davranıp gönlünü başka birine kaptırdığını söyleyecek. Seven bir kadın için her iki ikisi de zor. Ama yine de dürüstlük her zaman galip gelmeli. Ayrılık acısı zamanla geçer ama aldatılmanın acısı bir ömür boyu bizimle kalabilir. 

Uzun süreli ilişki kuramama 
Çoğu erkek, bir ilişki yaşarken içten içe endişelenmeye başlar. Evlilik korkusu sarar dört bir yanını… İlişkinin boyutu değişmeden, nişanlanmaktan ve evlilikten bahsedilmeye başlamadan ayrılığı tercih ederler… Fazla maceraperest erkekler ise uzun süreli ilişkinin rutin yanlarından sıkıldıkları bahanesiyle ilişkiyi bitirmek isterler. Demek ki, bağlanma sorunu olan erkeklere, maceraperest erkeklere dikkat etmek gerekiyor. 

Cinsel tatminsizlik 
Cinsellikten kaçan, zevk almayan, bir görevmiş gibi sevişmeyi tercih eden kadınlar, partnerlerine de mutluluk veremezler. Seks, bir ilişkiyi heyecanlı ve vazgeçilmez yapan en önemli konudur. Erkekler, mutsuz giden bir seks hayatı varsa ilişkiyi bitirmek, ayrılmak isterler. 

Çapkınlık isteği 
Buna aslında başka kadınları arzulama durumu da diyebiliriz. Bazı erkekler hayatlarını tek bir kadınla birlikte geçirme fikrini asla kabullenemiyorlar. Bu nedenle biten evlilikler azımsanacak ölçüde değil. Genellikle fazla flörtü olmamış, genç yaşta evlenen erkekler belli bir süre sonra farklı arayışlar içine girip eşiyle arasında huzursuzluk yaratabiliyor. İşte bu durumda ayrılık da kaçınılmaz oluyor. 

Fazla kontrolcü kadınlar 
Erkekler "Neredeydin?", "Nereye gidiyorsun?", "Ne zaman geleceksin?" sorularından, telefonla kontrol edilmekten hiç hoşlanmaz. Kadınların özel eşyalarını karıştırması, sürekli ne yapacağını söylemesi, yaptığı işi eleştirmesi erkekleri bunaltır. Erkekler, kadınları tarafından sahiplenilmeyi severler; ancak aşırı sahiplenme durumu sıkıcı ve ayrılma nedeni olabilir. 

Kadın aldatırsa… 
Erkekler, genelde ihanet eden bir kadını affetmek yerine ayrılmayı seçer. Kadınlar bazen aldatılmaya katlansa da, erkekler aldatan kadını tekrar hayatlarına almazlar. Erkekler bazen de kendi ihanetlerini itiraf ederek ayrılma talebinde bulunurlar. 

Evlilik baskısı 
İlişkinin evliliğe doğru yol aldığını sezen erkekler, hayatlarının kabusu olarak algıladıkları bu durumu yaşamamak için ayrılma yolunu seçerler. Henüz evliliğe hazır olmadıkları ve evlilik isteyen sevgilisini oyalamak istemediklerini söylerler. Evliliğe hazır olmadığını fark ettiğiniz bir erkeğe "artık evlenelim" şeklinde baskı yapmaktansa, yavaş yavaş hazırlamak daha akıllıca olacaktır. 

Anlaşmazlık çoksa 
Sevgi bazen "her şey" anlamına gelmiyor. Sevginin yanında ortak zevklere sahip olmak, iyi arkadaş olabilmek ve anlaşmak da önemli ilişkilerde. Zevkler uyuşmuyorsa, ilişkide anlaşmazlıklar kavgaya dönüşüyorsa sevgi de kayboluyor zamanla. 

Gelecek kaygısı 
Bazı erkekler iyi bir iş, yeterince para sahibi olmayı ilişkilerinin sağlıklı olması için ön koşul gibi görürler. Bu sayede kendi geleceklerini güvende hissederler. Bu gelecek kaygısı, kendi kendine bir baskıya dönüştüğünde, sevgilisine yetemeyeceğini hisseden erkek, ayrılma kararını verebilir. 

Özgürlüğüne düşkünse 
Bağımsızlığına düşkün erkekler, erkek arkadaşlarıyla iyi vakit geçirir, kendi başına planlar yapmayı sever ve her yaptığı plana sevgilisini de dahil etmek istemez. Bu erkekler, bağımsızlıklarını kaybedecekleri endişesini yaşamaya başlayınca ilişkiyi bitirmek isterler. 

Erkek arkadaşların fikirleri 
Erkek arkadaşlarının fikirlerine önem veren erkekler, arkadaşları sevgilisiyle anlaşamıyorsa veya beğenmediyse, ilişki yerine arkadaşlarını tercih edebilir. O zaman erkek arkadaşlarına aşırı düşkün erkeklere de dikkat diyelim… 

Kadının hataları 
Bazen çok önemsiz gibi görünen hatalar, biriktiğinde dağ gibi bir soruna dönüşebilir. Bunu değerlendiren erkek, uzun süre birlikte olmanın imkansız olduğunu anladığında ilişkiyi bitirmek ister. Mesela kadının çok dağınık olması, temizlik anlayışının erkekten farklı olması, sürekli erkeğin arkadaşlarını ya da ailesini eleştirmesi, erkek açısından geçerli ayrılık sebebi olur.

Kaynak: pudra. com

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe