Cinsellik için önce iyi bir uyku


Uzmanlar seks ve uykunun birbirine bağlantılı olduğunu açıkladılar

Uyku ve seksin birbirine bağlantılı olduğunu biliyor muydunuz? Bu bilgiler yatakta sevgilinizi daha iyi anlamanızı sağlayacak...

Uyurgezerliğin ne olduğunu hemen herkes bilir. Buna karşılık pek az kimse uykuda seks bağımlılığı hastalığını duymuştur. Bu bağımlılık, uyku esnasında gerçekleştirilen mastürbasyon veya uyku sırasında başlayan cinsel birleşme ihtiyacına sebep olan bir hastalıktır.

Yapılan araştırmalar söz konusu rahatsızlığın beynin bazı bölümleriyle direkt ilgili olduğunu gösteriyor.

Uyku sırasında çoğu insanın beyni de çalışmaya ara verir ama uykuda seks bağımlılığı hastalarında, yemek yemek ve seks yapmak gibi basit ihtiyaçları kontrol altında tutan hipotalamus hızlanır ve libidosunu uyarır.

UYURKEN DE YAKINLIK ARARSINIZ

Derin bir uyku uyumakta olan sevgilinizin yanına uzandığınızda refleks olarak size sarıldığı oldu mu? Kadınlar o sırada yakınlık ihtiyacı içinde olduklarını fark etmeseler de vücutları temasa otomatik olarak tepki verir.

Yani sevgilinize sokulduğunuzda vücudunuz ve beyniniz seksüel bir tepki veriyor. Öte yandan hipotalamus, uyurken bile vücutsal temas da dahil olmak üzere tüm ihtiyaçlarınızı gözlemliyor.

UYKUNUZ LİBİDONUZU ETKİLİYOR

Uyku sırasında vücudun, hormon stoğu yapmak için bir çeşit ikmal mekanizması vardır ve bu yüzden uykusuzluk çeken kişilerde, cinsel dürtü hormonu olarak da bilinen testosteron seviyesi düşük olabilir.

Buna rağmen bazı kadınlar, uykusuz kalmaları sonucunda sinirli oldukları zaman, seksüel olarak aşırı derecede uyarılmış oluyorlar. Bunun sebebi o sırada beynin daha ilkel bir konuma geçmesi olabilir.

ERKEKLERİN UYUKLAMALARININ BİR SEBEBİ VAR

Erkek arkadaşınızın seviştikten hemen sonra uyuyakalmasına kızmaktan vazgeçmelisiniz. Çünkü orgazm yaşamak bir erkeği yalnızca fiziksel olarak yormuyor, aynı zamanda vücudunda mutluluk ve uyku hissi veren bir hormon olan prolaktin birikmesine yol açıyor.

Öte yandan kadınlarda ise prolaktin kadar salgılanan oksitosin hormonu da yakınlaşma ihtiyacını artırır. Bu da kadınların sevişmenin ardından partnerlerinin yanında uyuklamaktansa, ona sokulma ihtiyacını ortaya çıkarıyor.

Kaynak:Vatan

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe