Stres güzelliğinize gölge düşürmesin

Günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen stres, en çok da kadınları etkiliyor. Oysa, erken yaşlanma ve ciltte yıpranmalara neden olan stresin olumsuzluklarından pratik bakım yöntemleriyle kurtulup, daha uzun süre güzel kalabilmek mümkün.

Modern çağın en büyük sorunlarından biri, stres hiç kuşkusuz. A’dan Z’ye tüm hayatımızı olumsuz yönde etkileyen stres, en çok kadınları seviyor.

Stres yüzünden, kadınların birçoğunda erken yaşlanmanın tüm belirtileri ortaya çıkıyor. Peki, kadınlar buna karşı neler yapmalı? İşte, uzmanların araştırmasından çıkan güzel görünmenin yolları…

Sıcak bir banyo yapın
Kaslarınızın rahatlamasını sağlamak için, küvet ve jakuziden yardım alın. Sıcak ve basınçlı su, damarlarınızın genişlemesine yol açıp, basıncı indirir ve kaslara giden oksijen ve besin maddesi miktarını artırır.

Canlandırıcı aromaterapi
Lavanta ve papatya kokusu dinlendirici bir etkiye sahip, ancak bu etkiden doyasıya yararlanmak istiyorsanız, koku yayıcı bir alete ihtiyacınız var. Belli aralıklarla kokuyu bulunduğunuz ortama püskürten bir alet edinirseniz, aromaterapinin etkisini gün boyunca hissedersiniz.

Masaj uygulayın
Yorgunluğu yenmek için, basınç noktaları üzerinde yoğunlaşan bir masaj yapabilirsiniz. Başparmak ve işaret parmağınız arasındaki noktaya bastırarak, rahatlayabilirsiniz. Derin nefes alarak, 2 dakika boyunca bu noktaya bastırın, sonra bırakıp, aynı hareketi diğer elinizle yapın.

Rahat giyinin
Eve gelir gelmez üzerinizi değiştirip cilt dostu, yumuşak dokulu bir şeyler giyinin. Ayağınıza da rahat terlikler giymeyi unutmayın. Emin olun kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Sabah duş alın
Duş alırken saçlarınızı da şampuanlayın. Şampuan sürdükten sonra parmak uçlarınızla başınıza masaj yapın. Başınızın tepesinden başlayarak ön ve arkaya doğru ilerleyin. Böylece kan dolaşımını da hızlandıracaksınız.

Yorgun olsanız bile rutininizden ödün vermeyin
“Ne kadar yorgun olursanız olun, her gün cilt temizleme losyonu, nemlendirici ve güneş koruyucu uygulamalısınız” diyor dermatolog Jeannie Downie. Çok yorgun olduğunuz günler için, bir cilt temizleme mendilini yatağınızın yanında bulundurun. Böylece, üşengeçliğiniz yüzünden makyajla yattığınız günlerin tarihe karışmasını sağlarsınız.

Egzersizi sakın ihmal etmeyin
Vücudu forma sokan egzersizlerin bir etkisi daha var: Mutluluk hormonlarının daha çok salgılanmasını sağlamak. Egzersizlerin bir de kendinizle barışık olmanıza yol açtığını düşünürsek, sporun vazgeçilmez bir uğraş haline gelmesi gerektiği kolayca anlaşılır.

Uykudan önce krem sürün
Yoğun bir tempoda yaşayanlar için en büyük nimet, iyi bir uykudur. Uykunun cilt üzerindeki yararlarını artırmak için, yatmadan önce cildi yenileyen bir krem kullanabilirsiniz. Bu krem cildinizin kendini yenilemesine yardımcı olup, daha güzel bir tenle uyanmanızı sağlar.

Ferahlatıcı sprey bulundurun
Tahriş olmuş ve gergin cildi, rahatlatıcı tonikle silin. Spreyli bir şişeyi maden suyuyla doldurun. İçine birkaç damla lavanta yağı ve gül yağı damlatın (İkisi de cildi yumuşatır). Şişeyi çalışma masanızın üzerinde tutup, günde birkaç kez yüzünüze püskürtün.

Çikolata koklayın
Çikolata kokulu vücut kremi kullanırsanız, çikolatanın mutluluk verici kokusu burnunuzdan hiçbir zaman eksik olmaz. Ancak, çikolata kokusunun iştahınız üzerindeki etkisine dikkat edin!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe